Westerse man is ‘uit’ in China

Hongniang.comJarenlang was het een veel geziene combinatie: een Westerse man met een Chinese vrouw.

Hij de centjes, zij de goede looks en het figuur en de dienstbaarheid die mannen node missen bij de eigentijdse Westerse carriereheksen.

Maar nu is het uit met de pret.

Ook in China houden ze de economie van Europa en Amerika in de smiezen……….

Dat blijkt uit onderzoek van een groot Chinees huwelijkbemiddelingsbureau Hongniang.com onder meer dan 5000 Chinese vrouwen.

In september vorig jaar, vlak voordat de Amerikaanse bank Lehman Brothers omviel, antwoordde nog 42% van hen een huwelijk met een buitenlandse man niet uit te sluiten. Dat aantal is inmiddels geslonken tot een magere 17%.

Het aantal vrouwen dat liever een Chinese partner heeft dan een buitenlander, steeg in dezelfde periode van 53 naar 68%.

Huwelijksconsulent Fang Fang van de website verklaart de resultaten in de krant Shanghai Daily door te wijzen op het belang dat Chinese vrouwen hechten aan een ‘stabiele levensstijl’.

Ten tijde van een financiële crisis kiezen ze daarom vaker voor een Chinese man, die over het algemeen veel spaart en zuinig is. In tegenstelling tot Westerse mannen, aldus Fang bis bis.

Lees ook:Steeds meer Nederlandse mannen gaan voor buitenlandse vrouw
Lees ook:Liefdesbrieven worden in China pas 7 jaar later bezorgd
Lees ook:Steeds meer vrouwen verdienen meer dan hun man
Lees ook:China viert vandaag (11-11) Single Dag en AliBaba is spekkoper
Lees ook:Er is een direct verband tussen porno kijken en echtscheiden

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Westerse man is ‘uit’ in China

  1. Gus Kemper

    Naast de geldkwestie, kunnen ook andere zaken een rol spelen die een duurzame relatie tussen een Westerse man met een Chinese vrouw belemmeren. Als voorbeeld het verschil tussen de culturen en de stijlen van communiceren; een niet-Chinese partner gebruikt een directe communicatiestijl en heeft een ik-cultuur oftewel een individualistische achtergrond en een Chinese partner gebruikt een indirecte communicatiestijl en heeft een wij-cultuur oftewel een collectivistische achtergrond. Een voorbeeld (een waargebeurd verhaal) hiervan uit de praktijk: Ik uitte – op een directe wijze – kritiek op het gedrag van mijn Chinese vriendin en ze reageerde boos op mij met “… you are the first one so “direct and rude”, I was very threated”. Na het raadplegen van vakliteratuur, ben ik erachter gekomen dat Chinezen (met een traditionele Chinese opvoeding) liever geen ruzies met jou willen hebben en dat je tijdens een ruzie nooit ofte nimmer hen op een directe wijze aanspreekt. Veel Chinezen hebben geleerd in hun opvoeding ruzies te vermijden en zich te conformeren aan hun situatie. Na deze confrontatie zijn we uit elkaar gegaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>